"Перебуваючи за тисячі кілометрів від Батьківщини, ми подумки залишаємося з нашими рідними та близькими. Олімпійські ігри завжди об'єднували людей і несли ідеали миру, єдності, дружби та поваги. Ми віримо у краще і мирне майбутнє.

Олімпійське перемир'я, яке оголошується напередодні кожних Олімпійських ігор і ухвалюється Генеральною Асамблеєю ООН, є свідченням сили єдності держав світу заради ідеалів миру.

Резолюцію "Побудова мирного та кращого світу за допомогою спорту та олімпійських ідеалів" підтримали усі 193 держави-члени на 76-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Зимові Олімпійські ігри в Пекіні-2022 надають реальну можливість використовувати силу спорту для подальшого розвитку світу, створення атмосфери миру, розвитку, стійкості, толерантності та взаєморозуміння.

Ми переконані, що саме на спортивних аренах і під мирним небом у чесній спортивній боротьбі мають визначатися найсильніші, найкращі, найуспішніші. І саме від цієї мирної боротьби отримують незабутні емоції мільярди людей у понад 200 країнах світу на 5 континентах Планети", – йдеться у зверненні на офіційному сайті НОК.

Нагадаємо, у Пекіні-2022 честь України захищають 45 спортсменів. Вони виступлять у 12 дисциплінах з 15 можливих – це рекордний показник нашої держави на зимових Олімпіадах.