Раніше МОК закликав федерації допускати представників росії та білорусі на міжнародні змагання під нейтральним прапором. Серед умов вказані нейтралітет спортсменів, засудження війни в Україні, а також відсутність звʼязків з силовими структурами.

Головним "проповідником" російської позиції в організації є її президент Томас Бах, який нещодавно висловив бажання побачити спортсменів терористичних країн на Олімпійських іграх 2024 року.

"Рекомендація МОК полягає в тому, що спортсменам всіх країн має бути дозволено брати участь у кваліфікаційних змаганнях, які вже відбуваються. Сподіваюся, що багато федерацій приймуть наші рекомендації.

Я тішуся, що отримав підтримку щодо цього від президента Болгарії Румена Радева. Він, як і ми, хоче, аби атлети з усіх 206 національних комітетів МОК (з урахуванням росії та білорусі – прим. Спорт 24) могли взяти участь в Олімпійських іграх", – наводить слова Баха Inside The Games.

Зазначимо, що далеко не всі спортивні організації дотримуються абсурдних рекомендацій та продовжують ігнорувати представників рф і рб.