В Україні вирішили позбавляти статусу національних ті федерації, чиї спортсмени братимуть участь в турнірах з росіянами та білорусами. Таку постанову затвердили у відповідь на оновлені рекомендації МОК.

"Багато заяв від українського уряду щодо рішення, ухваленого виконавчою радою МОК. Вони навіть вдалися до заборони власним спортсменам змагатися на турнірах, на яких будуть нейтральні атлети з паспортами росії та білорусі.

Звісно, для нас це – занадто. Адже спортсмени мають бути в центрі усіх наших дискусій. Та ми не вважаємо, що урядові рішення – з боку України, росії чи будь-якої влади – мусять мати вплив на доступ атлетів до міжнародних турнірів або фінансування. Тому це прикре становище, в якому ми зараз перебуваємо. Але я не сумніваюся, що виконавча рада МОК знову муситиме обговорити те, що відбувається в цьому напрямку", – цитує Маклеода Inside The Games.

Нагадаємо, що в міжнародному олімпійському комітеті вже вдавалися до критики такої заборони. Та висловили готовність "захистити" українських спортсменів, що виступатимуть проти оголошеного бойкоту.