"Хочу розповісти про те, що відбувається в нашій збірній, а це: люди з російським громадянством, розкрадання державних коштів. А тепер детальніше.

Мені стало відомо, що з усіх державних, обласних та міських виплат забирають 10% та ділять між собою. Нічого в нашій країні не змінюється. Я хочу припинити це. Знаю, що з медикаментів, які виділяють на одного спортсмена на суму 5 тисяч гривень, як правило, до спортсмена нічого не доходить або доходить обмежена кількість.

На виїздах спортсменів за кордон також крадуть гроші. На прикладі нашої збірної, з нами завжди виїжджає один водій. Саме через це у вересні 2022 року з нами трапилася аварія на зворотному шляху з Італії. Водій просто заснув за кермом.

Я хочу сказати про те, що люди з російським громадянством, які зрадили Україну у 2014 році продовжують перебувати у збірній. Це Руфат Магомедов, який разом зі своїм тренером Волоїчем Данилом Абрамовичем з Дніпровщини втекли, бувши тітушками, у Тюмень. Там він отримав російське громадянство, але після того, як в нього там щось пішло не так, він повернувся до збірної України. Зрадник України Магомедов. Чому про це майже ніхто не говорить?

Якщо ви про не знаєте, то більшість паралімпійців – люди, у яких немає тої стадії інвалідності, про яку вони кажуть. Незрячі їздять на авто, люди, які мають вади з ходьбою, бігають, ходять у гори. І не через силу волі, а через те, що інвалідності просто немає. Відповідно вони більш конкурентоспроможні, ніж інші, і вони майже на сто відсотків завоюють медаль. А за золоту медаль на Паралімпіаді нагорода становить 120 тисяч доларів. Їм легко віддати ті 20 тисяч доларів тренеру.

Інша категорія спортсменів – люди, які живуть на пенсію. І якщо забрати в них паралімпійський спорт, а це по 25 тисяч в місяць з усіма виплатами, то вони будуть просто жебраками, які живуть на 3-4 тисячі в місяць. Тому ця категорія людей боїться.

Я не боюсь. Хочу припинити це все, хочу, щоб в нашій країні нарешті були справедливість та закон, а злодії отримали покарання. За свої слова я готовий відповісти, сісти на поліграф, щоб підтвердити свою правоту", – сказав Юрій Марченко на відео у своєму Facebook.