Сейм Литви прийняв резолюцію із закликом до парламентів інших країн не допустити російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор в Парижі та інших міжнародних змагань. Про це повідомляє офіційна сторінка сейму в Twitter.

Усі 109 депутатів, які були присутні на засіданні, одноголосно проголосували за резолюцію. "На думку сейму, перемоги російських чи білоруських спортсменів, навіть досягнуті під нейтральним прапором, будуть використані для пропаганди і як доказ того, що санкції не застосовуються, і що міжнародна обстановка нібито нормалізується", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці січня МОК допустив ймовірність повернення російських і білоруських спортсменів на міжнародні змагання в нейтральному статусі, проте не визначив умови для цього. Це викликало шквал критики з боку України та дружніх держав – Литви, Польщі, Латвії, Великої Британії тощо.

Наразі росіяни та білоруси відстороненні від міжнародних турнірів з більшості видів спорту за рекомендацією МОК від лютого 2022 року.