Раніше IBA вирішила, що скандальний чемпіонат світу в Ташкенті стане єдиними кваліфікаційними змаганнями на Олімпіаду в Парижі. Напередодні цього низка країн вирішила бойкотувати турнір через те, що на нього допустили росіян та білорусів.

Міжнародний олімпійський комітет знайшов сили протидіяти Кремльову. "У 2019 році було проведено розслідування, в результаті якого МОК призупинив повноваження Міжнародної боксерської асоціації. Це рішення все ще в силі. Як було оголошено МОК у червні 2022 року, IBA не братиме участі у кваліфікації та турнірі з боксу в Парижі 2024 року.

Єдина дійсна система кваліфікації з боксу на Олімпіаду-2024 – та, яка була схвалена Виконавчим комітетом МОК у вересні 2022 року, опублікована та розповсюджена серед НОК і національних федерацій боксу 6 грудня 2022 року", – наводить заяву комітету Sky Sports.

Нагадаємо, IBA під керівництвом Умара Кремльова є однією з найскандальніших асоціацій у любительському спорті. Головним спонсором організації є "Газпром", який, за повідомленнями ЗМІ, має великий вплив на керівництво. До слова, минулі Олімпійські ігри в Парижі пройшли без участі IBA.