Високопоставленого чиновника оргкомітету Токіо-2020 Ясуо Морі і трьох керівників великих японських компаній заарештували сьогодні, 8-го лютого, за звинуваченням у змові на торгах при організації Олімпіади. Про це повідомляє AP News.

Прокуратура звинувачує 4 фігурантів справи у порушенні антимонопольного законодавства. Вони, ймовірно, таємно погоджували тендери у 2018-му на проведення Олімпійських ігор. Зокрема, впливали на місця тестових змагань та самої Олімпіади. На деякі контракти претендувала лише 1 компанія. Правоохоронці зазначили, що лише розпочали арешти у цій справі та можуть викрити й інші компанії.

Додамо, обвинуваченим загрожує позбавлення волі терміном до 5 років. Через корупційний скандал навколо літніх Ігор-2020 Японія призупинила заявку на проведення зимової Олімпіади-2030 у Саппоро. Хоча це місто вважалось одним з фаворитів.

Олімпійські ігри в Токіо перенесли на 2021 рік через пандемію COVID-19. Їхня офіційна вартість склала 13 мільярдів доларів, хоча урядовий аудит демонструє, що ця сума може бути вдвічі більшою.