Чоловіча збірна України з хокею у наступному році зіграє на чемпіонаті світу у Дивізіоні 1А. Це право "синьо-жовті" здобули вперше з 2017-го завдяки перемозі на ЧС-2024 у Дивізіоні 1B, який на початку травня завершився у Литві.

Турнір за участю підопічних Дмитра Христича відбудеться в польському Сосновці з 23 по 29 квітня 2025 року, повідомляє ФХУ. Нагадаємо, господарі майбутнього ЧС – поляки цього року грали в елітному Топ-дивізіоні, але разом зі збірною Великої Британії понизилися у класі.

Таким чином наступного року у Дивізіоні 1А зіграють: Польща, Велика Британія, Італія, Румунія, Японія та Україна. Розігруватимуться дві путівки у Топ-дивізіон.

Також с серпні цього року "синьо-жовті" зіграють у кваліфікації на Олімпійські ігри-2026. Суперниками українців стануть Словаччина та Казахстан. Матчі вирішальної стадії кваліфікації відбудуться з 29 серпня по 1 вересня у Братиславі (Словаччина).

Жіноча збірна України з хокею з п'ятьма перемогами в п'яти матчах виграла чемпіонат світу-2024 у дивізіоні 3А та здобула підвищення у класі. Тепер вона зіграє у турнірі 2В разом з командами Бельгії, Нової Зеландії, Гонконгу, Австралії та Туреччини. Матчі відбудуться 3-14 квітня 2025 року у турецькому Стамбулі.

Жіноча збірна України вдруге у своїй історії зіграє у дивізіоні 2В. У 2020 році наші дівчата посіли останнє шосте місце та зазнали пониження в класі.