Юнацька збірна України з хокею (U-18) цьогоріч зупинилася за крок від елітного дивізіону чемпіонату світу – завершила сезон-2024 другою в Дивізіоні IA.

Здобувши чотири перемоги у п'яти матчах, "синьо-жовті" поступилися переможцям групи з Німеччини лише одним балом. Після другого місця збірна залишиться в Дивізіоні IA і на сезон 2025 року.

Місця в дивізіоні також зберегли Австрія, Угорщина та Данія. З п'ятьма поразками вибула до групи IB юнацька команда Японії. Азійських хокеїстів наступного року замінить збірна Словенії, яка перемогла у Дивізіоні IB з чотирма перемогами у п'яти матчах.

А останнім учасником стала команда Казахстану – невдаха ЧС-2024 у еліті. Казахстанці програв стиковий матч у найвищому дивізіоні Норвегії – 5:6 ОТ та понизилася у класі.

Остаточний склад учасників юнацького чемпіонату світу-2025 у Дивізіоні 1А такий: Казахстан, Україна, Австрія, Угорщина, Данія, Словенія.

Головним конкурентом "синьо-жовтих" за єдину путівку до еліти, безумовно, буде збірна Казахстану. З цією командою українці зустрічались в сезоні-2023 (саме на тому турнірі казахстанці здобули путівку до еліти) і зазнали розгромної поразки – 0:5.

Нагадаємо, востаннє в еліті юнацького чемпіонату світу Україна виступала у 2002 році – посіла тоді останнє, 12-те місце.