Чи очікував я настільки хорошого результату від збірної пʼять матчів тому? Враховуючи, як плідно ми готувались до цього турніру, ми насправді розраховували, що він повинен бути саме таким. Що ми повинні впевнено забирати перемогу. Ми готуємось до нього понад два роки.

Такому результату допомогли здійснитись декілька важливих факторів. Це перебудова команди, призначення нового тренерського штабу, створена нова інституція у федерації з підготовки збірних команд під керівництвом Олександра Годинюка. Відповідно ми омолоджуємо склад і наразі технологічно зовсім по-іншому готуємось до національних змагань.

Український хокей повинен зайняти своє принципово нове місце в спорті України. Відповідно це ще один крок до розвитку хокею як частини попкультури. Ми дуже сподіваємось, що це збільшить нашу аудиторію, а за цим рухаються всі інші процеси.

Федерація розвиває хокей за всіма напрямами. Під збірними командами безумовно окремим важливим пунктом стоїть національний чемпіонат. Ми мали запеклу боротьбу цього року, попереднього також.

Ми маємо можливість грати на центральних льодових аренах країни. Додаються нові фінансово і ресурсно спроможні команди. Сьогодні ведеться велика робота по молоді та дітях – як всередині країни, так і за її межами.

Відповідно ми маємо на меті повернути Україну в еліту світового хокею. Сьогодні зроблений один з кроків. Про подальші задачі тренерського штабу – трохи згодом.

Сьогодні дозвольте нам усім трошки насолодитись миттю нашого результату. А вже завтра ми почнемо готуватись до нових задач", – заявив Зубко Tribuna.com.