Нині в таборі команди під керівництвом асистента головного тренера Олега Шафаренка поки працюють лише хокеїсти з національного чемпіонату. Представники іноземних клубів разом із наставником команди Дмитром Христичем зберуться разом на другому етапі підготовки, у литовському Каунасі, передає Укрінформ.

Гравці підійшли до зборів у різному стані. Представники херсонського Дніпра і Київ Кепіталз, команди яких закінчили плей-офф на півфінальній стадії, відпочивали довше. Гравці Сокола і Кременчука у свою чергу ледь встигли перевести подих після фінального протистояння, яке розтягнулося до 29 березня. Зрештою, тренерський штаб схильний вважати, що цього часу на відновлення достатньо.

"Проводимо тренування з ухилом на технічну підготовку, згодом трохи попрацюємо над єдиноборствами, – каже Олег Шафаренко. – Також ставимо за мету перевірити молодих гравців – спершу в тренувальному режимі, поряд із досвідченими хокеїстами, а потім тих, хто проявить себе найкраще, візьмемо до Литви".

Чемпіонат світу у Дивізіоні 1В (фактично – третій рівень світового хокею) пройде з 27 квітня по 3 травня у Вільнюсі. За єдину путівку до дивізіону 1А збірна України боротиметься з командами Литви, Китаю, Естонії, Нідерландів та Іспанії.