27 січня від отриманих у зоні бойових дій поранень загинув боєць 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу України імені генерал-полковника Геннадія Воробйова, чемпіон Всесвітньої універсіади-1999, хокеїст Денис Пашинський. Про це повідомляє ФХУ.

Дениса мобілізували влітку 2022 року, з того часу він виконував бойові завдання на різних напрямах. Напередодні Пашинський з побратимами потрапив під мінометний вогонь і був привалений у бліндажі. Воїна евакуювали в одну із лікарень Дніпра, але врятувати його життя не змогли.

Денис народився 28 квітня 1978 року в Києві. Був вихованцем школи Крижинки, за яку і грав уже в дорослому хокеї, коли команда виступала в Східноєвропейській хокейній лізі 1996-1997-го, 1999-2000 років. Пізніше захищав кольори Донбасу, Соколу і його фарм-клубу Київ у чемпіонаті України.

З Донбасом вигравав бронзу, а з Києвом – срібло чемпіонату України. Найбільшим його досягненням була перемога на Всесвітній Універсіаді-1999 у словацькому Попраді у складі збірної України. Через два роки, у 2001-му, Денис став бронзовим призером Універсіади в польському Закопане.

Поховають героя у Білій Церкві, поряд із мамою. Відомо, що на війні з російськими окупаційними військами загинуло ще шестеро українських хокеїстів – Ярослав Гаркавко, Олександр Колонюк, чемпіон України-2007 Олександр Хміль, Владислав Лихошва, Макар Єрофеєв і Олексій Логінов.