41-річна колишня зірка футболу приєднався на правах до Белфаст Джаїнтс – команди елітного хокейного дивізіону Великої Британії. Про це повідомляє The Guardian.

Права на Петра Чеха, як і раніше, належать Оксфорд Сіті Старз. Втім якщо легенда таки дебютує за чинного чемпіона британської еліти, він стане першим в історії спортсменом, який зіграє у найсильніших лігах Англії з футболу та хокею.

Нагадаємо, Чех провів понад 600 матчів в АПЛ за Челсі та Арсенал і вважався одним з найкращих голкіперів своєї епохи. Наприкінці сезону 2018/19 він повісив бутси на цвях і одягнув ковзани, приєднавшись до хокейної команди четвертого дивізіону Гілфорд Фенікс, а потім виступав у третій та другій лігах за Челмсфорд Чіфтейнз і Оксфорд Сіті Старз. Цікаво, що в хокеї він також має амплуа воротаря.

Протягом своєї футбольної кар'єри Петр Чех 4 рази ставав чемпіоном Англії, здобував п'ять Кубків країни і три Кубки Ліги, вигравав Лігу чемпіонів та Лігу Європи. Кіпер досі залишається рекордсменом за кількістю сухих матчів в англійській Прем'єр-лізі, і за кількістю матчів за збірну Чехії.