"У зв’язку зі стартом любительських змагань з претензійною назвою "суперліга" відбулося засідання Ради Федерації хокею України... З огляду на це Рада ФХУ пропонує:

Визнати захід, який має назву "суперліга" таким, що не визнається Федерацією хокею України, не є офіційним, порушує статут Федерації хокею України, статут Міжнародної федерації хокею, норми трансферного регламенту IIHF та інших нормативних документів, чим загрожує розвиткові виду спорту хокей з шайбою загалом.

Осіб, які прямо та/або опосередковано беруть участь у вищезазначеному заході, включаючи гравців, тренерів, суддів, інших посадових осіб визнати такими, що порушують статутну мету та регламентні документи Федерації хокею України та Міжнародної федерації хокею.

Звернутися до Дисциплінарного комітету з вимогою відкрити дисциплінарне провадження щодо встановлення фактів проведення змагання та переліку осіб, що прямо та/або опосередковано беруть участь у зазначеному заході, надати кваліфікацію їх діям або бездіяльності та вирішити питання щодо необхідності застосування дисциплінарних санкцій згідно регламентних документів Федерації до задіяних осіб", – йдеться у заяві ФХУ.

Нагадаємо, у листопаді 2021-го шість українських хокейних клубів оголосили про створення хокейної Суперліги. Серед них були: Білий Барс, Динамо Харків, Донбас, Краматорськ, Маріуполь та Молода Гвардія.