Китай зібрав дану команду спеціально для того, щоб підготувати хокеїстів до Ігор. У складі є багато натуралізованих спортсменів із США та Канади.

Зазначимо, що Китай вперше братиме участь у хокейному турнірі на Олімпіаді. Він гратиме у групі з Німеччиною, Канадою та США.

"Для китайських хлопців виступ на Олімпійських іграх у Пекіні – мрія всього життя. Ми сказали хлопцям, що маємо завоювати повагу хокейного світу. Нам не потрібно влаштовувати шоу, але ми маємо завоювати повагу", – зазначив головний тренер Айван Занатта для IIHF.

Збірну Китаю могли не допустити до турніру через низький рівень підготовки спортсменів. Міжнародна федерація все ж дозволила команді-господарці грати. Матч Китай – США відкриватиме програму олімпійського турніру з хокею. Ігри триватиму протягом 4-20 лютого.

Склад збірної Китаю на Олімпійські ігри у Пекіні:

Воротарі: Періс О'Брайєн, Хань Пенфей, Джеремі Сміт.

Захисники: Джейсон Фрем, Райан Спрул, Цзимен Чень, Джейк Челіос, Пенфей Чжан, Деніс Осіпов, Жуйнань Янь, Тай Шультц, Зак Юен.

Форварди: Спенсер Фу, Цзянін Го, Брендон Йіп, Вей Чжун, Люк Локхарт, Паркер Фу, Сюйдун Сян, Корі Кейн, Цзесень Чжан, Ітен Уерек, Цзюньчен Янь, Тайлер Вонг, Ін Руді.