"ДК ФХУ постановив застосувати до організаторів та учасників заходу "Хокейна суперліга України" (команд, гравців, спортивних суддів тощо) дисциплінарну санкцію у вигляді дискваліфікації з поточних офіційних змагань з хокею з шайбою сезону 2021-2022 років та виключення на невизначений термін з числа учасників майбутніх офіційних спортивних заходів з хокею з шайбою, організація яких здійснюється прямо та/або опосередковано Федерацією хокею України незалежно від зміни посади, команди тощо", – повідомляє пресслужба ФХУ.

Зауважимо, що санкції зокрема наклали на генерального директора ТОВ "ХСУ" Сергія Варламова, виконавчого і спортивного директорів цієї ТОВ Андрія Басевича і Олександра Побєдоносцева. Також були дискваліфікованні 11 суддів та гравці таких команд: Альтаїр, Білий Барс, Донбас, Краматорськ, Маріуполь, СК Сокіл.

Як з'явилася "Суперліга"? Її створили відсторонені клуби Донбас та Краматорськ, які неодноразово порушували регламент Української хокейної ліги, за підтримки екс-міністра уряду Миколи Азарова Бориса Колеснікова. До змагань також приєдналися новостворені СК Сокіл, Білий Барс, Маріуполь та Альтаїр. ФХУ одразу заявила, що даний турнір не визнає.