У заявці стамбульського клубу було аж 12 росіян. Вони спровокували першу бійку на початку третього періоду, а потім почали ображати українців – Артема Пономаренка, Станіслава Дідковського та його батька-тренера Данила, повідомляє ФХУ.

"Російський хокеїст Олексій Кайгородов ззаду в спину грубо атакував гравця Барселони і отримав вилучення до кінця матчу. Я вистрибнув на лід до постраждалого і принагідно висловив своє обурення кривднику, мовляв, що ти виконуєш? А у відповідь почув потік ненормативної лексики та загрози життю моєї родини.

Особливо балакучими мені запам’яталися "старенькі" легіонери – Піскунов та Кайгородов. Останній з досвідом виступів у НХЛ та КХЛ. Шкода, нашу лайку та конфлікт суддя і супервайзер зустрічі не зафіксував, хоча не завадило б. Що тут додати: у них не один путін відбитий – весь такий народ", – розповів Дідковський.

На останній хвилині зустрічі відбулася ще одна бійка, в якій участь взяв і Пономаренко.

"Треба було відповісти за себе, тому наприкінці я зголосився на лід і попросив партнерів підтримати мене постояти "за Україну" проти російської орди. Вийшла заворушка “стінка на стінку”, але три рази мені добре вдалося влучити в ціль – губи у гравця турецької команди точно розбиті", – зазначив Пономаренко.

До слова, Буз Адам переміг Барселону з рахунком 9:4. Головний суддя зустрічі Філіп Метзінгер виписав сумарно 124 хвилини штрафу, 91 з яких отримали хокеїсти турецького клубу.