"Позиція ФХУ стосовно цих хокеїстів чітка і недвозначна: вони і їх батьки мають повністю відмовитися від повернення в систему російського і білоруського хокею. Будь-які спроби повернутися туди автоматично означатимуть відмову від послуг цих хокеїстів у національних збірних України.

Після 24 лютого компромісів бути не може. ФХУ посприяє тим, хто визнав помилку, надалі приділятиме велику увагу патріотичному вихованню гравців і тренерів. Проте проявить нульову толерантність до осіб, які свідомо чи несвідомо намагаються не помічати, що в їх країні війна і продовжуватимуть співпрацювати з представниками ворожих країн. Країн, у яких хокей є одним з головних інструментів державної пропаганди.

Додамо, що хокеїсти Макар Ополинський та Денис Нагорнюк брали участь у навчально-тренувальному зборі юніорської збірної України U-18, який відбувається у Будапешті, як громадяни України. Ці спортсмени самостійно висловили бажання виступати у складі української збірної та не пов’язують свого спортивного майбутнього з країною-агресоркою.

Втім, виступи у російських змаганнях після початку повномасштабного вторгнення не залишають іншого вибору, окрім як відсторонити вищеназваних хокеїстів від участі в турнірі у Будапешті", – заявили у ФХУ.

Федерація також проведе розслідування на наявність громадянств ворожих країн та з'ясує обставини виступів Ополинського та Нагорнюка на росії.