"Ми зустрілися з командою і наступного дня грали без глядачів. Клуб ні про що не говорив, ми не знали, що на матчі зі Спартаком буде плакат на підтримку путіна. Коли я його побачив, усе перевернулося всередині. Але ми не могли нічого зробити, ми не могли просто піти з льоду під час матчу.

Після того контракт із ЦСКА мусив розірвати з моральних причин. ЦСКА підтримує те, що не відповідає моїм цінностям. Я не хотів жодним чином це підтримувати. Я втратив багато грошей, але дуже пошкодував би, якби залишився. Для мене це було легке рішення.

Як ми із Валльмарком покинули росію? Ми не могли полетіти, але хотіли якнайшвидше потрапити додому. Ми поїхали потягом до Санкт-Петербурга, звідти машиною до фінського кордону. Там нас підібрав фінський дипломат і відвіз до Гельсінкі. Звідти ми дісталися Швеції на поромі. Ми з Лукасом досить чітко дали зрозуміти, за що ми виступаємо.

Після того я не стежив за ЦСКА. Знаю, що вони дісталися фіналу і виграли його. Але це все другорядне. У світі є набагато більше значущих речей, тому я не надаю цьому значення. Хочу триматися ближче до сім'ї та друзів. Вони щасливі, що я вдома. Хочу допомогти досягти успіху збірної Швеції на чемпіонаті світу і таким чином допомогти собі теж. Але про повернення до КХЛ не може бути мови", – цитує Нордстрема ФХУ.