23 жовтня Надя Попович дивилась матч Ванкувер Кенакс, сидячи за спиною у менеджера канадського клубу Браяна Хемілтона. Дівчина помітила ззаду на шиї чоловіка дивну родимку та вирішила попередити його, що це може бути меланома ㅡ злоякісна пухлина, що розвивається з пігментних клітин.

Дівчина постукала по склу і показала Браяну повідомлення на своєму телефоні, де рекомендувала сходити до лікаря. Хемілтон розповів, що спершу був дуже здивований. Але повідомлення дівчини не йшло йому з голови, тож він вирішив дослухатися до її поради.

Врешті медики підтвердили, що це дійсно була меланома, і завдяки швидкому втручанню її вже видалили, інформує hromadske.

Менеджер вирішив подякувати дівчині, але не знав, як її знайти. Тож в офіційному Twitter Ванкувера опублікували звернення Браяна, який просив допомогти знайти його рятівницю.

Нею виявилася випускниця Вашингтонського університету Надя Попович, яка збирається вступати на медичний факультет. У ніч на Новий рік дівчина працювала на кризовій гарячій лінії. А вже 1 січня дізналася, що її шукає хокейна команда.

Попович розповіла, що під час роботи волонтеркою в лікарнях бачило багато випадків меланоми, тому змогла розпізнати її. Сам же менеджер вважає, що дівчина врятувала йому життя. На знак подяки Кенакс виплатили дівчині стипендію в розмірі 10 тисяч доларів для навчання на медичному факультеті. Окрім того, команда публічно подякувала їй під час чергового матчу.