Нагадаємо, ось уже 10 років публіка не бачила Шумахера після того, як він отримав жахливу травму під час катання на лижах. Доступ до легенди "королівських перегонів" має дуже обмежене коло осіб. Лікування Міхаеля зжирає великі суми грошей, тож сім'я поступово розпродує його цінні особисті речі.

У квітні минулого року німецьке видання Die Aktuelle вирішило хайпонути і анонсувало "світовий ексклюзив" з травмованою легендою. Відтак ЗМІ опублікувало інтерв'ю з Шумахером, повністю згенероване штучним інтелектом.

У розвороті на двох сторінках стверджувалося, що семиразовий чемпіон Формули-1 сказав: "Моє життя повністю змінилося". Решта матеріалу була написана у формі запитань і відповідей. Бот навіть розповів про фізичний стан знаменитості, сім’ю та перспективи подальшого одужання. Про те, що цитати згенеровані штучним інтелектом, ЗМІ написав лише у примітці на внутрішніх сторінках.

Сім'ю Шумахера настільки обурило це фальшиве інтерв'ю, що видання отримало позов. Нещодавно Мюнхенський трудовий суд Німеччини оприлюднив, що материнська фірма журналу Funke Media виплатила 200 тисяч євро (170 тисяч фунтів стерлінгів) компенсації родині легендарного пілота. Про це повідомляє The Sun.