Бразильська легенда загинув 1 травня 1994 року під час Гран-прі Сан-Маріно. Його болід Вільямс злетів з дороги на швидкості 466 км / год та врізався в бетонну стіну на сьомому колі траси.

Айртон лідирував у перегонах, коли він втратив керування на горезвісному повороті Тамбурелло, і підвіска його автомобіля врізалася в шолом. Пілот загинув миттєво.

Перед змаганнями колеги Арйтона помітили його дивну поведінку. "Занепокоєння почало виникати в паддоку Формули-1 в день гонки після того, як бразильський герой з’явився, виглядаючи віддаленим і таким, ніби його переслідують.

Ви бачите камери, спрямовані на його обличчя перед гонкою. Це був зовсім інший Айртон, ніж ми звикли раніше", – розповів екс-пілот Джонні Герберт виданню Instant Casino.

Як виявилося, Сенна розповів лікарям, що власна смерть приснилася йому в ніч перед трагедією. Герберт стверджує, що Сенна розповів про свої нічні жахи медичному експерту Формули-1 професору Сіду Уоткінсу. Той порадив бразильцю завершити кар'єру та спокійно займатися рибалкою, адже він уже досяг великого успіху в автоспорті. Однак Сенна заявив, що він і близько ще не закінчив зі спортом.