Угода діятиме протягом сезону 2025 року. Офіційного підтвердження ще немає, але за даними італійських ЗМІ, про це може бути оголошено за кілька тижнів.

Видання FUnoAnalisiTecnica стверджує, що Сайнс і Мерседес практично домовилися за всіма пунктами, крім одного: Карлос хоче багаторічний контракт: два фіксованих роки з можливістю продовження на третій.

Мерседес у свою чергу поки готовий запропонувати іспанцю угоду на один рік із можливістю продовження ще на один, але за певних обставин. Таким чином у Мерседесі хочуть залишити собі можливість підписати на 2026 рік молодого і перспективного Андреа Кімі Антонеллі або триразового чемпіона Формули-1 Макса Ферстаппена.

La Gazzetta dello Sport зазначає, що Карлос Сайнс ніколи не відкидав можливості приєднатися до Мерседес і стежив за ситуацією з того моменту, як було оголошено про відхід Хемілтона. Паралельно іспанець вів переговори з Ред Булл щодо місця напарника Ферстаппена, але спілкування гонщика зі своїми колишніми роботодавців результату не дало.

Таким чином, наступного сезону Сайнс замінить у Мерседесі семиразового чемпіона світу Формули-1 Льюїса Хемілтона, який своєю чергою посяде його місце у Феррарі.