У липні пілотові Астон Мартін виповниться 43 роки. Однак його фізіологічні тести зараз демонструють найкращі показники, ніж коли-небудь раніше. Медик, який працює в команді астурійця, вважає, що організм спортсмена на 10 років менший, ніж вік у паспорті.

"Упродовж десятиліть ми проводимо однакові тести. Перша частина передсезонної підготовки відбувається в італійських Альпах. У нас є дані про те, як працює тіло під час кардіонавантажень за один, п'ять або десять кілометрів, а також у стані спокої. Ми робимо тисячу й один замір жиру та м'язів у організмі. Виконуємо тести на реакцію, роботу при зміні освітлення, працюємо з максимальними вагами у спортзалі", – наводить слова Алонсо видання Marca.

"У деяких тестах за останні 5-6 років спостерігалося зниження. Мінімальне, але зниження продуктивності, особливо в м’язовій частині. Тому що у 30-5 років ви так чи інакше починаєте трохи втрачати м’язи. Але це року нам вдалося відновити Фернандо до максимального рівня. Це також частково завдяки харчуванню, яке змінилося. Ми намагалися набрати багато м’язів, щоб трохи компенсувати віковий фактор, втрачаючи реактивності чи опору під час кардіо", – додав особистий фізіолог пілота – Едоардо Бендінеллі.

Також зірка Формули-1 найняв дієтолога, який щоденно ретельно стежить за його харчуванням.