Нагадаємо, пригоди розпочалися ще під час першої практики – її довелося завершити достроково. Спершу пілот Альпін Естебан Окон проїхав над послабленою кришкою люка, після чого в Феррарі Сайнса влетіла частина дренажної труби та понівечила болід.

Тепер американська юридична фірма Dimopoulos у співпраці з JK Legal & Consulting подала колективний позов від імені 35 тисяч невдоволених глядачів на суму 30 тисяч доларів на особу. Відповідачами у справі є Las Vegas GP і TAB Contractors, компанії, що відповідають за обслуговування траси. Їх звинувачують у "порушенні контракту, недбалості і недобросовісній комерційній практиці".

"Ми будемо відстоювати права фанатів, які подорожували на великі відстані та заплатили гроші за квитки, але були позбавлені видовищ. Крім того, позивачі вимагають відшкодування збитків за душевні страждання в розмірі, який буде визначено судом", – наводить слова правників Marca.

Багато глядачів заплатили від 600 до 1000 євро за 9 хвилин тренування. Лише шість-сім машин промчали перед тим, як трапився інцидент з Сайнсом. Початку наступної практики довелося чекати кілька годин.