Передостанній етап цього сезону Формули-1 має стартувати 17 листопада. На те, щоб зробити гонку найгламурнішою в календарі, вже витрачено понад пів мільярда доларів, повідомляє The Sun.

Однак на шляху організаторів з'явилася несподівана завада. Профспілка кулінарів і барменів Лас-Вегасу оголосила, що 35 000 її членів у 18 місцевих закладах розпочнуть страйк, якщо не буде досягнуто відповідної угоди з казино, готелями та ресторанами, в яких вони працюють. Потенційна акція протесту найбільшої профспілки штату може стати першим за останні 10 років страйком працівників закладів гостинності у "місті гріхів".

Речник організації заявив, що зараз працівники мають медичне страхування та заробляють 26 доларів на годину, але не уточнив бажаного підвищення зарплати.

Деяким фанатам вдалося отримати компенсацію або перебронювати готелі. Однак дехто розлючений через те, що не може отримати свої кошти назад. Окрім того, всупереч очікуванням організаторів F-1, квитки на гонку досі не розпродані.

Додаткові труднощі створює той факт, що перегони у Лас-Вегасі будуть одними з найхолодніших в історії Формули-1. Температура, ймовірно, впаде від 10 до 5 ºC. "Дуже холодно. Вулична траса, нова для всіх. Я думаю, вона точно буде сповнена сюрпризів", – прокоментував чинний чемпіон F-1 Макс Ферстаппен.