Саудівська Аравія. Гонка

1 – Серхіо Перес (Ред Булл)

2 – Макс Ферстаппен (Ред Булл)

3 – Фернандо Алонсо (Астон Мартін)

4 – Джордж Рассел (Мерседес)

5 – Льюїс Хемілтон (Мерседес)

На старті Фернандо Алонсо за кермом Астон Мартін зумів очолити пелотон, випередивши переможця кваліфікації Серхіо Переса. Як згодом з’ясувалося, іспанець неправильно зайняв місце на стартовому полі, за що отримав штраф 5 секунд. Втім, ще до того, як Алонсо встиг відбути своє покарання у боксах, Перес повернув собі лідерство, обігнавши Фернандо на трасі. Після цього лідерству Серхіо в гонці практично нічого не загрожувало.

Через проблеми з болідом у кваліфікації лише 15-м стартував чинний дворазовий чемпіон світу Макс Ферстаппен. Утім, лідер Ред Булл одного за одним проходив суперників, а згодом йому на руку ще й зіграв автомобіль безпеки, що виїхав на трасу через зупинку Ленса Стролла. Невдовзі після рестарту Ферстаппен пройшов Джорджа Рассела і Фернандо Алонсо та підійнявся на другу сходинку – фантастичний прорив на 13 позицій! Наздогнати свого партнера Макс, однак, не зумів.

Перес, відтак, здобув п’яту перемогу у кар’єрі. Ферстаппен фінішував другим, а третім – Алонсо. Вже після гонки він отримав штраф у 10 секунд через порушення на піт-лейн, через що опустився на четверту сходинку. Але згодом Астон Мартін подав апеляцію, і стюарди переглянули своє рішення. Тож, у Фернандо сотий подіум у кар’єрі.

У загальному заліку Макс Ферстаппен на одне очко випереджає Серхіо Переса завдяки найшвидшому колу в Саудівській Аравії.