"Чогось мій коментар не поставили. Чому – я розумію. Тому що я там сказав всю правду за те свавілля, яке трапилося у Львові. Вони під цим гаслом також не поставили інтерв'ю Легчанова (головний тренер Енергії – прим.).

Там було всіляке свавілля зі сторони суддівської бригади. Я сказав всю правду в цьому інтерв'ю. І зрозуміло, що ту правду, яка неслася до глядачів, до аудиторії, яка за футзалом слідкує, треба було сховати, щоб народ не знав про це. Сьогодні я загострю на цьому увагу і виправлю якісь диспозиції.

Асоціація футзалу України, яку я, начебто, звинуватив минулого разу, делегує свої права на проведення суддівському комітету. Асоціація футзалу – це не тільки чемпіонат. Це збірні різних вікових категорій, це головна збірна, це студентський спорт, це дитячий спорт, це аматорський спорт і це жіночій жіночий футзал.

Коли я казав про корупцію корупції, то не йшлося про Асоціацію. Вона не займається в щаблях своїх взаємовідносин корупцією. Ні, корупція виключно існує епізодами на поверхах суддівського комітету. Я ще раз повторю: ні Владико (президент Асоціації футзалу України – прим.), ні ті, хто його оточують, не займаються корупцією. Займаються ті люди, яким делегували права на проведення і обслуговування чемпіонату.

Але Асоціація має зрозуміти, що титульне обличчя Федерації – це чемпіонат країни. А міжнародне обличчя – це збірні всіх вікових категорій, починаючи з головної збірної. Не буде чемпіонатів як таких – не буде Федерації. Чемпіонати проводять, тому існує Федерація. Значить, Федерація має нести відповідальність за діяльність суддівського корпусу.

Я сказав у той раз: є прихований Кравцов, його ніхто не звільняв. Є офіційно призначена нова особа Банасько. Є куратор суддівського корпусу, який за ними спостерігає – це Дердо Віктор. Вони втрьох не можуть зрозуміти, як кого посилати, як судити.

Ми змонтували ролик, ми його поставимо в інтернет, у фейсбук, усюди. Ми направимо його до Асоціації футзалу, направимо в Комітет арбітрів. Ми направили вже тим людям, які за це відповідають. Так в один голос і сказали: "Це жах і це свавілля над тим, що з вами зробили у Львові".

І зараз мене хочуть звинуватити й розсварити з делегатами чи з кимось із Федерації. Я ще раз кажу: я звинувачую людей, які обслуговували ту нашу гру, в якій неозброєним оком видно було, що це корупція.

Ми нарізали, що в другому таймі 5 фолів не дали Енергії, при тому, що вона вже сиділа на 5 фолах. Хай люди побачать, як вишиковують нас на введенні ауту і як розставляють Енергію. Час на введення м'яча, відстань між тими, хто де повинен стояти. Скільки вводить м'яч команда суперника і скільки вводимо ми.

Я заявляю зараз в інтерв'ю, що я так не полишу це питання. Якщо Асоціація не відповість, якщо комітет арбітрів не зробить висновків, не покарає суддів, які з нас знущались у Львові, я буду звертатися до вищих організацій, які сьогодні без Павелка замінюють його – це Протасов, Михайличенко чи Дем'яненко. Буду їхати в Київ і звертатись офіційно. Хай мені дадуть відповідь: невже в цій грі не було свавілля?", – сказав Гончаренко YouTube-каналу Асоціації футзалу України.