Турнірний шлях

"Cиньо-жовті" пробилися до четвірки найкращих у Європі вперше з 2005-го. Наша команда дивом застрибнула в останній вагон. Адже збірна України не залежала сама від себе і посіла друге місце у групі А завдяки перемозі Сербії над Нідерландами в останньому турі.

Підопічні Олександра Косенка стартували з несподіваної поразки від "помаранчевих" (2:3), згодом розбили Сербію (6:1) і мінімально поступилися португальцям (0:1). У чвертьфіналі, продемонструвавши яскраву гру, ми розібралися з Казахстаном (5:3).

Натомість росіяни легко виграли свою групу, здобувши три розгромні перемоги із загальним рахунком 16:2. Вони фактично навіть не помітили на своєму шляху Словаччину (7:1), Хорватію (4:0) і Польщу (5:1). Вже у плей-офф наш майбутній суперник без особливих труднощів здолав Грузію (3:1). Нагадаємо, Росія посідає другу позицію в рейтингу УЄФА, Україна – 11-а.

Прогноз FAVBET

Фаворитом матчу, який відбудеться на тлі загострення військової агресії щодо України, букмекери вважають росіян. Коефіцієнт на їхню перемогу становить 1.50. Нічию оцінили у 6.10, а тріумф збірної України – 4.50.

Прохід "синьо-жовтих" до півфіналу оцінюється балом 3.30, аналогічний успіх Росії – 1.29. При цьому, на думку букмекерів, поєдинок буде досить результативним. Тотал більше ніж 4,5 м'ячів перевищує 1.40, а тотал менш як 4,5 м'ячів – 2.74.

Матч Україна – Росія відбудеться в п'ятницю, 4 лютого. Початок гри – о 18:00 за київським часом. Поєдинок у прямому ефірі можна дивитися на сайті Суспільне Спорт та телеканалі UA: Перший. Старт прямої трансляції запланований на 17:50. У другому півфіналі Португалія зіграє з Іспанією.