Жіноче Євро-2023 з футзалу. Півфінал

Україна – Угорщина – 2:1

Голи: Шульга, 15, 32 – Хорват, 12

На шляху до півфіналу "синьо-жовті" посіли перше місце в групі, здолавши Нідерланди (5:2) і Хорватію (5:1) та розписавши нічию з Польщею (1:1). Господарки турніру також виграли свій квартет з Боснією і Герцеговиною, Чехією та Словаччиною.

Перемога над національною командою Угорщини дозволяла нашій збірній вперше в історії пробитись у фінал Євро. А поразка – втретє поспіль поборотись за бронзу. У паралельному півфінальному поєдинку збірна Іспанії переграла Португалію (3:2), тож перші фіналістки вже були відомі.

Українки підтвердили статус чинних бронзових призерок з перших хвилин. Форсюк вийшла віч-на-віч з голкіперкою угорок, але не змогла її переграти. Незабаром Дрозд пробила поруч з правою дев'яткою. Втім рахунок в матчі відкрили саме господарки. Хорват скористалася першою ж нагодою забити – перехопила м'яч, протягнула його у зону "синьо-жовтих" та поцілила точнісінько у кут.

Наша команда відновила паритет ще до перерви. Після розіграшу кутового Шульга на дальній стійці підставила ногу та в дотик переправила м'яч у ворота. По перерві 28-річна українська бомбардирка оформила дубль, вдало зігравши на добиванні. Угорки спромоглися на фінальний штурм, однак так і не врятувались від поразки.

Отже, збірна України вперше в історії крокує у фінал, де зустрінеться з чинними чемпіонками – національною командою Іспанії. Матч відбудеться 19-го березня, стартовий свисток пролунає о 21:00.