"Ми дуже довго чекали на зелений коридор, але, як я зрозумів, нам його не давали через те, що у місті вже не відбувалися бої, у нас було спокійно. Росіяни заїхали, окупували все місто, захопили ті міста, які їм треба. Виїжджати неможливо було."

Згодом Шотурма таки вибрався з міста.

"Коли ми вже проїхали четвертий блокпост, то перед п'ятим починалося мінне поле, і ти зиґзаґом проїжджаєш. І вони вже підходять і кажуть: "Наступний блокпост ваш". Стає легше, але все одно їдеш в напрузі, поки не доїдеш до Миколаєва.

Коли доїжджаєш до нашого блокпоста, то бачиш українців і щастя переповнює. Вже стає більш спокійно, але все одно до Миколаєва дорога перебита, окопи, танки стоять, воєнна ситуація. І коли доїжджаєш, то вже спокій, рідна земля", – сказав Шотурма в ефірі радіо Західний Полюс.

Нагадаємо, в січні-лютому 2022 року Шотурма у складі збірної України пробився до півфіналу ЧЄ. Українці в драматичному матчі поступилися росіянам, а сам Петро не забив пенальті на останніх хвилинах. Згодом, у поєдинку за бронзу "синьо-жовті" поступилися Іспанії.