Ліга чемпіонів 2024/25, 3-й тур

Арсенал – Шахтар – 1:0

Гол: Різник, 29 (аг.)

Арсенал вже на першій хвилині заробив право на кутовий, але Різник вибив навіс зі стандарту кулаком у поле. Матвієнко помилився у власному штрафному, віддавши передачу на Вайта – на щастя м'яч вискочив за межі поля. Після розіграшу двох корнерів поспіль Калафйорі дивом не влучив у ворота з близької відстані, змарнувавши фактично 100%-й момент.

Пресинг господарів тривалий час не дозволяв "гірникам" бодай перейти на половину поля суперника. На 9-й хвилині Егіналдо вдалось перехопити м'яч у Вайта в центрі і втекти лівим флангом. Бразилець поскупився на передачу Сікану і, почавши зміщуватись праворуч, втратив сферу.

Потрохи Шахтар відтіснив Арсенал від своїх воріт і створив низку напівмоментів. В одному з них Сікан віддав на лінію штрафного на Егіналдо, але м'яч після його удару низом зрикошетив на кутовий. В середині тайму Калафйорі низом стріляв метрів з 20-ти – в руки Різнику. А на 29-й хвилині Арсенал вийшов вперед: Мартінеллі у штрафному розхитав Коноплю і пробив – м'яч влучив у стійку, вдарився об спину Різника і влетів у сітку.

Наприкінці тайму Зубкову вдалось дістатися до воріт суперника і пробити – занадто легко і без проблем для Райї. На передостанній хвилині Різник дивом зреагував на удар Жезуса й у падінні відбив. "Гірники" одразу ж підхопили м'яч і полетіли у стрімку контратаку: Судаков протягнув сферу лівим флангом, зумів відтерти захисника і відпасувати в центр на Егіналдо – удар у бразильця не вдався від слова "зовсім".

По перерві Мартінеллі навісив з лівого флангу, Троссар головою переправив у бік дальньої стійки, однак Хаверц у стрибку не встиг замкнути

На 51-й хвилині Шахтар мав непоганий шанс зрівняти: команда дружно дійшла до штрафного, захист "канонірів" проспав Зубкова, але той, замість того, аби пробити самому після пасу Судакова, вирішив віддати на хід партнеру – передача виявилась занадто сильною. У відповідь Різник ледь не привіз у свої ворота, коли почав мотатись з Мартінеллі, і змушений був вибивати за межі поля. За мить Дмитро реабілітувався після удару в ближній кут від все того ж Мартінеллі.

Арсенал не зменшував обертів і вже Троссар стріляв з-за меж штрафного – впритирку з лівою стійкою. На 75-й хвилині Бондар зіграв рукою у власному штрафному й арбітр після перегляду VAR призначив пенальті. До м'яча підійшов Троссард і... не зумів переграти Різника – Дмитро у падінні відбив ногами. Вже у доданий час Педрінью міг вирвати для Шахтаря нічию, але Райя потягнув його удар з-за меж штрафного.

Перемога дозволила Арсеналу набрати 7 очок і піднятись на четверту сходинку турнірної таблиці Ліги чемпіонів. Шахтар з одним пунктом опустився на 29-те місце.