Українська Прем'єр-ліга

Рух – Карпати – 0:1

Голи: Педрозу, 43

На Арені Львів відбулося історичне дербі між Рухом та Карпатами. Ця зустріч стала першою офіційною в історії обох клубів. "Жовто-чорні" у цьому сезоні програли лише раз, втім, в останніх чотирьох матчах здобували лише нічиї. "Леви" ж перед знаковим протистоянням теж розписали мирову з Інгульцем.

Історичне львівське дербі розпочалося символічним ударом українського коміка і військовослужбовця 3-ї ОШБр Віктора Розового. Нагадаємо, що воїн продовжує відновлюватися після важкого поранення голови, яке отримав під час виконання бойового завдання. На полі, до слова, він з'явився у шалику зі символікою Руха.

Зі стартових хвилин поєдинку номінальні господарі поля провели декілька перспективних атак. Ближче до завершення першого тайму Краснопір міг відкривати рахунок після чудових індивідуальних дій Карабіна та Кемкіна, але не влучив по воротах. Ба більше, заліз в офсайд. Спроба номер два в Руха теж не пішла: підопічні Пономарьова швидко розіграли штрафний і Климчук міг замикати в порожні ворота – Мірошніченко встиг врятувати свою команду підкатом.

Єдиний гол матчу був за Карпатами – та ще й зі стандарту: Мірошниченко подав зі штрафного, а Педрозу, вистрибнувши, головою переправив м'яч у ворота. Бразильський захисник відзначився дебютним м'ячем за "зелено-білих", та ще й у ворота Руха, які цього сезону пропускають вкрай рідко.

Атмосфера у Львові вирувала шалена. На дербі прийшли подивитися багато фанів, зокрема й зіркові. На трибунах можна було помітити екс-захисника збірної України Володимира Єзерськго та легенду Карпат Михайла Кополовця.

У другому таймі на полі з'явився Сапуга, який довго відновлювався від травми і одразу ж отримав капітанську пов'язку. Непоганий момент був у Бруніньйо, який отримав передачу від Чачуа, однак бити довелося з невигідної позиції – шанс втрачено. Згодом свій епізод створили і господарі – навіс Романа летів аж до воріт, але "левів" врятував каркас. Під завісу зустрічі Квасниця не зміг нормально зіграти на добиванні.

Дотисли все ж Карпати Рух, здобувши перемогу у історичному дербі. Та обігнати "жовто-чорних" у турнірній таблиці УПЛ підопічним Лупашка не вдалося – 8-ма сходинка та 12 балів. У підопічних Пономарьова 13 балів та сьоме місце.