Чемпіонат України, 10-й тур

Колос – Шахтар – 0:1

Гол: Краснічі, 59 (аг.)

Шахтар з перших хвилин захопив територіальну та ігрову ініціативу, затиснув суперника біля їхніх воріт, але цим і обмежився. Чогось небезпечного на завершальному етапі створити не вдавалось. Натомість Колос до 10-ї хвилини примудрився створити два моменти: спочатку Болівар замикав навіс з кутового під поперечину – Різник перевів за ворота, а згодом Велетень протягнув м'яч лівим флангом через усе поле, але простріл у воротарський вийшов зовсім кволим.

Шахтар огризнувся діагоналлю на дальню стійку, Невертон головою скидав у центр на партнера, але того випередили захисники.

На 16-й хвилині Колос дивом не забив: Велетень знову пройшов лівим флангом, обігрався з Алефіренком і зумів викотити під удар Болівару – Джованні з метра лівою не влучив у ворота. Егіналдо "віддячив" супернику, пробивши над воротами з району одинадцятиметрової позначки.

В середині тайму Краснічі після навісу з кутового головою замикав по центру, але Різник зумів відбити. Велетень на добиванні влучив ногою у Коноплю. У відповідь Судаков з-під захисника стріляв по центру – Пахолюк без особливих проблем забрав. За мить Зубков бив з меж штрафного – повз праву стійку. Наприкінці тайму Олександр мав шанс забити зі штрафного, але влучив у стінку.

Одразу по перерві міг відзначитись Сікан, який у масці Зоррі (через зламаний ніс), замінив Егіналдо. У відповідь Цурікова вивели на побачення з Різником і той з гострого кута бив у ближній кут – Дмитро зумів згрупуватись і не пропустити поміж ніг.

На 59-й хвилині Судаков розігнав атаку з центра поля, віддав ліворуч на Зубкова, Олександр прострілював у центр, але Краснічі, намагаючись перервати передачу, зрізав сферу у власні ворота. Колос кинувся відігруватись, але взяти на абордаж оборонні мури "гірників" було не так просто. Гагнідзе не знайшов нічого кращого як просто перекинути м'яч через натовп захисників у надії захопити Різника зненацька – не вдалось. За мить вже Пахолюку довелось рятувати свої ворота після пострілу Зубкова у правий кут. Згодом кіпер Колоса знову став героєм епізоду, у карколомному стрибку потягнувши удар Бондаренка під ліву стійку.

В середині тайму Безбородько, який тільки-но вийшов на заміну, одразу ж міг стати героєм, але пробиваючи в дотик надіслав м'яч над поперечиною. За 10 хвилин до завершення гри непогану комбінацію Колоса з меж штрафного завершував Дієго, але удар заблокували.

На 3-й доданій хвилині Колос зумів зрівняти – Конопля зрізав у власні ворота, але гол не зарахували: VAR за мить до взяття воріт зафіксував удар рукою Дієго в обличчя Педрінью. Як наслідок, "прокляття" Колоса триває – ковалівці у 12-ти матчах з "гірниками" лише одного разу здобували нічию.

Перемога дозволила Шахтарю набрати 19 очок і впритул наблизитись до Полісся та Олександрії, які йдуть на другій і третій сходинках відповідно. Колос з 8-ма пунктами залишився тринадцятим.