Ла Ліга 2024/25, 9-й тур

Реал – Вільяреал – 2:0

Голи: Вальверде, 14, Вінісіус, 73

Тібо Куртуа досі травмований, тому Андрій Лунін очікувано зберіг місце у основі після непоганого виступу в програному матчі ЛЧ проти Лілля. Саме Вільяреал був останнім суперником українця в Ла Лізі 19 травня. Лунін навряд дуже любить згадувати ту гру, в якій "ковтнув" 4 м'ячі від Сьорлота. Влітку норвежця придбав Атлетіко, тому сьогодні вже треба було думати про інші загрози.

На старті зустрічі суперники обмінялися напівмоментами Мбаппе та Пепе, а на 14-й хвилині Реал буденно забив. Модріч низом розіграв кутовий, Беллінгем дотепно пропустив на Вальверде, який без роздумів гупнув здалеку. Рикошет від Баени дезорієнтував Конде – 1:0.

Вільяреал дуже швидко міг відігратись, якби поперечка не прийняла на себе ще один удар Пепе. Настало тривале затишшя, яке перервав Вінісіус. Бразилець двічі крутив хребти опікунам на фланзі, але удари-простріли не знаходили своєї цілі. Беллінгем добряче приклався з-за меж карного майданчика – неточно. Реактивні Вінісіус і Мбаппе удвох пролетіли центр поля, француз вискакував на побачення з Конде, проте кіпер Вільяреала у "хірургічному" підкаті вибив м'яч.

Найбільше засмутити Луніна хотів Пепе. 80-мільйонний провал Арсенала призвів до першого сейву українця – дальня спроба стала легкою здобиччю для Андрія.

Другий тайм ледь не розпочався з нового пенальті у ворота Реала. Чуамені явно заплів ноги Баррі, але форвард Вільяреала перед цим заліз у маленький офсайд. На полі нічого цікавого не відбувалось, тому оператор ловив зірок на трибунах – Кроос, Куртуа зараз у ролі глядачів.

Нудне видовище прикрасив Вінісіус, розкішно пробивши у дев'ятку – 2:0. На 73-й хвилині це був перший удар у площину на дві команди по перерві! Лунін так і дограє з одним сейвом.

Комфортну перемогу Реала зіпсували травми. Вінісіус тримався за плече, коли покидав поле, але Карвахаль нажахав значно більше. Моторошний крик капітана Реала розітнув повітря вже у компенсований час. Карвахаль різко замахнувся на суперника, але сам завалився на газон. Вочевидь, щось недобре з коліном. Дані покидав поле на ношах, ховаючи обличчя.

Фінальний свисток зафіксував звитягу Реала, який з 21 очком щонайменше тимчасово наздоганяє Барселону. Каталонці завтра зіграють з Алавесом, а далі 2 тижні паузи на збірні.