АПЛ 2024/25, 7-й тур

Евертон – Ньюкасл – 0:0

Український лівий захисник Евертона Віталій Миколенко не потрапив у заявку своєї команди через ушкодження литкового м'язу. На його позиції вийшов Ешлі Янг. "Іриски" повели в рахунку на 18-й хвилині після удару головою від Дукуре, але після перегляду системи VAR гол скасували через положення поза грою.

Ньюкасл натомість міг забити з пенальті, який арбітр призначив через те, що Тарковскі жбурнув Тоналі на газон у штрафному майданчику. Рефері спочатку дозволив продовжити грати, але потім звернувся до системи відеоперегляду і таки призначив 11-метровий. Бити взявся Ентоні Гордон, але Пікфорд вгадав напрямок удару і здійснив блискавичний сейв. На перерву пішли за рахунку 0:0.

На екваторі другого тайму Гує мав непоганий шанс вивести "ірисок" вперед, але м'яч після удару зблизька пролетів над стійкою. Саме під час цього моменту вже Евертон вимагав призначення пенальті у ворота Ньюкасла через падіння Гує, але суддя впевнено сказав, що все було в межах правил.

Після 7-ми турів Евертон розташувався на 16-му місці, маючи в активі лише 5 балів. Ньюкасл йде на 6-й позиції із 12 очками в активі.