"Невиклик Андрія Ярмоленка до Національної команди на жовтневі матчі цілком очікувано спричинив суспільний резонанс. Очікувано, бо багаторічний лідер та капітан "синьо-жовтих" до цього моменту не брав участі у матчах збірної лише з причини травми. Але цього разу – причина не в ушкодженні: головний тренер Сергій Ребров помістив Ярмоленка, вперше у кар'єрі Андрія.

Відчув потребу поділитися своєю думкою. Вважаю, що Ярмоленко потрібен збірній. Попередні матчі показали, що молоді гравці, яким довірили роль лідерів, не ведуть команду вперед – їм бракує вміння і харизми. Так, зараз Андрієві вже не вистачає фізичної витривалості й швидкість вже не така, як колись, але коли Ярмола виходить на поле, завжди є ймовірність того, що він створить гольовий шанс. Чи є цей шанс вищим, коли на заміну виходить Зубков – за позицією? Попередні матчі збірної такої впевненості не дають.

Погоджуюся, що Гуцуляк заслуговує на виклик своєю грою в УПЛ, але чому Зубкову віддано перевагу перед Ярмоленком? Через вік? Такий вигляд, наче Ребров сам себе позбавляє додаткових козирів: Ярмоленко – справжній вожак команди, його роль у колективі дуже важлива. Вересневі матчі у Лізі націй показали, що національній команді потрібна "реконструкція", але чи з того "кінця" починає її тренер, відмовляючись від одного з лідерів – так, вікового, але хто з молодих, поки не лідерів, зрівняється з Ярмоленком за майстерністю? Щось не пригадується яскравих дриблінгів із точним завершальним ударом із вересневих матчів.

А ще, як я розумію, Андрій дізнався про невиклик з інтернету – це, щонайменше, неприємно: такі гравці, як багаторічний лідер та капітан збірної України, заслуговують почути про рішення наставника особисто. Дуже багато Андрій зробив для збірної, щоби не дізнаватися про резервний список з інтернету. Вірю, Ярмоленко ще принесе національній команді користь", – написав Гливинський на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, Ярмоленко потрапив до резервного списку. Місце Андрій в основній заявці зайняв Олексій Гуцуляк. Додамо, що 11 жовтня підопічні Реброва протистоятимуть збірній Грузії, а через 3 дні поміряються силами з Чехією, якій програли у першому матчі.