Іспанія, Ла Ліга, 7-й тур

Жирона – Райо Вальєкано – 0:0

Команди з різним настроєм підійшли до очного протистояння: якщо Райо в останніх двох матчах заробив 4 очки, то Жирона двічі згоріла – Барселоні (1:4) та Валенсії (0:2) – і посідала у турнірній таблиці незвичну для себе (у порівнянні з минулим сезоном) тринадцяту сходинку.

На 5-й хвилині Мартінес небезпечно прострілював у воротарський з правого флангу, але удар було заблоковано. Чаваррія у відповідь повторив комбінацію – захисники відплатили тим самим. В середині тайму Циганков, який вийшов з перших хвилин, в'їхав шипами в ногу супернику і записав собі у пасив "гірчичник". Зрештою, Чаваррія завершив свої страждання на 33-й хвилині, впавши на рівному місці й був замінений.

Гутьєрес з лівого флангу вирізав на дальню стійку й Аспрілья мав виводити Жирону вперед, але примудрився не влучити у сітку. За мить він вкрав асист в Циганкова, не забивши після класної передачі українця на хід у воротарський.

На 59-й хвилині Аспрілья спробував пробити з-за меж штрафного і влучив у хрестовину. Згодом Жирона заробила небезпечний стандарт, але захисники двічі кидались під м'яч і відвели загрозу.

В середині другого тайму Рацуї вирішив перевірити на пильність Гассанігу, однак сфера пройшла над поперечиною. Згодом Гамбау у падінні замикав простріл де Фрутоса і ледь не відкрив рахунок – вище воріт.

На 82-й хвилині Циганков розхитав оборону на правому фланзі й прострілив у воротарський – Стуані дивом не влучив у сітку з декількох метрів.

Як наслідок, Жирона набрала 8 очок і піднялась на дванадцяту сходинку, Райо з 9-ма пунктами залишився десятим.