Серія А. П'ятий тур

Рома – Удінезе – 3:0

Гол: Довбик, 19, Дибала, 49 (п), Бальданці, 70

У попередньому турі український форвард Роми Артем Довбик забив дебютний гол за "вовків" у матчі з Дженоа. Однак римляни не втримали перемогу над генуезцями (1:1) – після цієї невдачі керівництво Роми відправило головного тренера Даніеле Де Россі у відставку.

Новий наставник Іван Юріч у своєму дебютному матчі теж довірив Довбику місце у стартовому складі. І на 19-й хвилині українець вивів Рому вперед. Ель-Шаараві блискучим пасом знайшов Артема на підступах до штрафного Удінезе, наш форвард увірвався в карну зону та відправив м'яч у дальній кут – 1:0.

Загалом Рома у першому таймі завдала 4 ударів у площину воріт, суперник не відповів жодним. Тож на перерву пішли за мінімальної переваги "вовків".

Одразу на початку другого тайму команда українця подвоїла перевагу. Захисник Удінезе Бійол у карній зоні зрубав Дибалу – арбітр Фелічані вказав на 11-метрову позначку. Потерпілий чемпіон світу сам взявся реалізовувати пенальті і без проблем виграв дуель у голкіпера суперників.

За лічені хвилини Довбик мав шанс оформити дубль. Артем поблизу воріт гостей посадив на газон двох оборонців та міг пробивати сам, але віддав на Крістанте – той пробив невдало.

Натомість на 70-й хвилині українець записав у свій актив ще й асист, вивівши на ударну позицію Бальданці, який вразив ворота Удінезе з меж штрафного. На 82-й хвилині Довбик вирвався на побачення з кіпером гостей та забив, але з офсайду.

У підсумку 3:0 – Рома громить Удінезе та здобуває першу перемогу в Серії А у сезоні. Ефектний дебют Юріча. Зараз "вовки" мають 6 очок у активі та піднімаються на 9-у сходинку. А от для Удінезе це перша поразка у новій кампанії – команда з 10 пунктами посідає третю сходинку.

До слова, Довбик відіграв увесь поєдинок та отримав 7,5 бала від статистичного порталу Sofa Score – другий показник у команді після Дибали, який отримав 8,0.