"Я не буду розмірковувати, чи правильну тактику обрала збірна України, чи ні. Я не професіонал. У нас сьогодні є диванні експерти, які оцінюють тактику збірної України, хто як зіграв. Перш за все, щоби про це говорити, треба знати мікроклімат у команді.

Якщо є гарний мікроклімат у команді, як кажуть "один за всіх і всі за одного", то тоді приходять результати. Але я дивлюся, що критики понеслося на нашого головного тренера. Хочу підкреслити, що його ледь не два роки вся країна хотіла бачити на чолі збірної і чекали, як манну небесну, що він прийде і все буде одразу: національна команда почне перемагати і виграє чемпіонат Європи, бо в нас найталановитіша молодь і так далі.

Я повинен повернутися до витоків, коли Ребров прийшов працювати молодим, ще не сформованим тренером у Динамо. Він тоді одразу до мене прийшов і сказав, що хоче створити структуру, щоби в клубі працювала одна модель виховання футболістів.

Йому вдалося побудувати цю модель, він запросив в усі вікові категорії іноземних фахівців, на що я його дав згоду. Йому це повністю вдалося, я вам хочу сказати. І не тому, що він виграв два чемпіонати України поспіль, як молодий тренер, а тому, що ця структура, яку він створив у ті роки, вона й сьогодні працює.

Тренер несе відповідальність, але не можна критикувати просто тому, що хочуть когось зняти чи щоби хтось пішов. Я вчора послухав пресконференцію і стояло питання: "Ви підете чи ні?" Це ж смішно.

Чому? Бо президент УАФ і Ребров, яких тільки рік тому обрали, сказали, що вони будуть будувати вертикаль збірних. Так треба набратися терпіння і почекати. У нас молодіжка достроково вийшла на Євро-2025, збірна U-19 під керівництвом Михайленка потрапила в четвірку найсильніших. Ці хлопці в майбутньому замінять наших ветеранів і, я впевнений, буде створена сильна збірна. Але треба набратися терпіння, а не звинувачувати в усьому Реброва.

Сьогодні наша країна знаходиться в стані війни, і гравці Шахтаря, і футболісти Динамо не мають часу на відновлення. Я не збираюся бути адвокатом у Реброва, але ці розмови про відставку, то так тоді ми ніколи нічого не досягнемо.

Президент УАФ правильно сказав, що невдалі результати на старті Ліги Націй не змінять нашу стратегію. Є продумана стратегія, наберімось терпіння і довіримо цю відповідальність професіоналам, а потім запитаємо з них. Ребров потрапив на чемпіонат Європи і його всі готові були носити на руках. Програли румунам, але хіба тільки головний тренер програв румунам? Команда програла", – прокоментував Ігор Суркіс FootballHub.