"Синьо-жовті" здобули 8 перемог у восьми матчах й здавалось, що гарантували собі вихід на європейську першість. Про це й повідомила прес-служба УАФ, посилаючись на інформацію УЄФА. Однак передчасна радість може бути марною. Автор Футбол 24 з'ясував, що за два тури до кінця існують варіанти непотрапляння нашої команди на Євро-2025.

Таке можливе, якщо Україна програє у двох наступних поєдинках Англії та Сербії, а у інших групах обставини складуться проти нашої команди.

Наприклад, "Три леви" обіграють, окрім нас, ще й Азербайджан та з 25 пунктами очолять групу. Важливо, що у підсумкових таблицях кваліфікації УЄФА необхідно викреслювати останні місця груп з 6 командами, оскільки є групи з 5 командами. У нашій групі останнім за вищезгаданого сценарію стає Азербайджан, з яким ми набрали максимальні 6 очок та різницю голів 4:0. Ці результати у нас заберуть, і команда Мельгоси залишиться з 18 пунктами. У такому разі є ще три групи, в яких другі місця потенційно можуть обійти Україну.

Група D: Якщо Німеччина переможе Болгарію, але поступиться Польщі, яка виграє обидва останні тури. Тоді у німців буде 25 очок, а у поляків 24. Обоє по двічі здолали кандидатів на останню сходинку, яку викреслять, Естонію та Ізраїль. Тоді у німців буде 19 пунктів, у поляків 18, як у нас за найгіршого сценарію.

Група G: Португалія може опуститися на другу сходинку у разі сенсаційної поразки Фарерам і Андоррі та перемоги Хорватії над Андоррою і Грецією. Після того, як їй викреслять матчі з останньою Андоррою (Білорусь набере очки з Фарерами і не дасть себе наздогнати), то в "селесао" залишиться 18 очок, і доведеться порівняти з Україною різницю забитих і пропущених.

Група Н: Тут 5 команд, тому останнє місце викреслювати не потрібно. Якщо Словенія і Франція виграють решту своїх матчів, то обоє наберуть по 19 очок та точно нас випереджатимуть.

За такого сценарію Словенія/Франція матиме 19 очок і гарантію топ-3 у рейтингу других місць. В України, Польщі та Португалії буде по 18 і все вирішить різниця голів.