"Якщо говорити про настрій команди, то висновки були зроблені. А ось гра…Розумієте, у спорті психологічний аспект може допомогти атлету, але не суттєво. За рахунок одних емоцій не спрогресуєш. Емоції не зможуть замінити повноцінну функціональну підготовку, відчуття партнера, технічні елементи.

Так само як із екзаменом: якщо постійно переживати і думати про те, який білет тобі випаде, то це лише нашкодить. І сьогодні ветерани збірної – Ярмоленко, Степаненко – були дуже заряджені емоційно, але припускалися дитячих помилок, як і решта гравців.

Було помітно наскільки важко Ярмоленку, особливо в тому епізоді, коли він виконав невдалий підкат і все – більше нічого не встигне зробити в цьому епізоді, оскільки не готовий фізично.

Дуже пасивно поводили себе і наші флангові захисники. Взагалі якщо говорити про лінію захисту, то окрім Забарного, вона була занадто статичною. Гравці взагалі опускалися занадто низько, Забарний їм неодноразово кричав, що потрібно йти вперед, бо він має просувати м’яч і він продемонстрував, що вміє це робити.

Лише з виходом Судакова і Циганкова з’явилася мобільність у комплекті із загостренням. У центрі грали Зінченко із Шапаренком, але нам не вистачало гравця, який загострював би з глибини. Команда наче й виконала чимало передач, але вони не наближали нашу команду до забитого голу. Було не дуже зрозуміло, за рахунок чого збірна збирається перемагати. Фактично в першому таймі гру було зроблено.

Чи був пенальті? Був. Він не міг не призначити цей 11-метровий, бо його і VAR покликали дивитися, підказали. Там же ще й був момент, що і Мудрику могли дати червону за небезпечну гру. Він міг серйозної травми тому чеху завдати. У цьому матчі ми дуже-дуже важко входили до карного майданчика, проте найбільше мене дратує те, що збірна мала підготовку до Євро-2024, провела три матчі на турнірі, а зв’язку між гравцями взагалі немає.

Футбол – це колективна гра, найважливіше – це розуміння один одного, а ми що? Відчуття, ніби Ребров досі не розуміє можливостей власних футболістів", – сказав Федорчук у коментарі Збірна.