Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

Олександрія – Шахтар – 4:3

Голи: Філіппов 37, 48 (пен.), 57, Калюжний 41 – Шабанов 17 (автогол), Криськів 25, Педрінью 95

Матч розпочався з активного пресингу від "гірників", але підопічні Руслана Ротаня виглядали досить впевненими проти чинного чемпіона УПЛ. Проте на екваторі першого тайму Шабанов помилився та відправив м'яч у власні ворота після гарної подачі Азарова.

Криськів подвоїв перевагу Шахтаря, пробивши з передачі Бондаренка. Господарі матчу не опустили руки та перевернули гру – спершу Філіппов пробив у порожні ворота, а згодом Калюжний зрівняв рахунок розкішним ударом метрів з 30-ти.

На старті другої 45-хвилинки арбітр поставив пенальті на користь Олександрії через гру рукою Бондаря. Пробивати взявся Філіппов і забив, щоправда Різник майже потягнув цей удар. Пізніше Філіппов з центру поля втік від Бондаря, вийшов один на один з кіпером "гірників" та оформив хет-трик у цьому матчі. Після такої сенсації з боку "містян" Маріно Пушіч зробив чимало замін.

Єдиний небезпечний момент для донецького клубу в другому таймі занапастив Невертон, пробивши вище воріт після того, як отримав подарунок від суперників у центрі штрафного майданчику. На 95-й хвилині протистояння Педрінью забив третій гол для "гірників", але це не врятувало Шахтар від поразки у цьому матчі.

Після цієї перемоги Олександрія має у своєму активі 9 очок та три перемоги, у Шахтаря – 6 очок. Нагадаємо, що підопічні Пушіча також зазнали поразки від Полісся у другому турі УПЛ.