Нагадаємо, Динамо перемогло шотландську команду (2:0) завдяки голам Олександра Піхальонка і Назарія Волошина наприкінці поєдинку. Підопічні Шовковського вийшли у наступний раунд ЛЧ із загальним рахунком 3:1 та зустрінуться із Зальцбургом.

– Вікторе Євгеновичу, як вам гра Динамо?

– Кияни подарунок мають зробити – арбітру і бразильському гравцю. Я так і не зрозумів, за що гравець Рейнджерс отримав червону картку. Відвертого удару ліктем я не побачив. Тим більше, що, як правило, до всіх англійців, шотландців, ірландців арбітри поблажливіші під час гри вгорі.

– Учора можна було на 80-й хвилині матчу увімкнути телевізор і нічого б не втратили.

– Другий гол, так, вийшов супер. Довга стінка, так би мовити. Переведення на фланг, і Волошин зі Шапаренком розумно розіграли м’яч. Якби в тій ситуації Микола не зумів віддати пас, то його можна було б одразу замінювати.

– Як вам дії Ваната?

– Ніяк. Від мене чого вимагали: якщо не можу забити, то треба віддати передачу. Я так і робив. Можеш згадати, скільки разів Ванат пробив по воротах?

– Але й позитивні моменти, погодьтеся, були у матчі.

– Радіти треба, що пішли флангові передачі. Щоправда, вони нікого не знаходили: то Ярмоленко не встигне, то не туди подача піде. Але добре, хоч це виходить.

– Контроль м’яча також непоганий був.

– Зважай на те, що суперник не сильніший. Треба дивитися, хто був лідером на полі. Я таких не побачив. Шукаю з ліхтариком і не знаходжу. Вони здулися. Коли треба, їх немає. Хоча в кожній команді на них розраховують. Це найголовніша проблема. Так, контролювали м’яч, а кому цей контроль потрібен у свої зоні?

– У плей-офф ми вийшли на Зальцбург. З такою грою, як вважаєте, Динамо потрапить до основного раунду?

– Австрійська команда така сама, як шотландська. Також можемо виграти, створивши мінімум моментів. Захисникам поставимо п’ятірочку, а атаці – нуль, – сказав Леоненко в інтерв'ю для Футбол 24.