– Яка кадрова ситуація в команді перед завтрашнім матчем? Чи всі гравців, які не грали проти Вереса, готові до завтрашнього поєдинку?

– Так, ми провели матч у чемпіонаті України, здобули перемогу – 2:1. З гарним настроєм готуємося до повторного матчу з Рейнджерс. У нас, в принципі, основна обойма гравців готується до поєдинку.

Точно не зможе допомогти нам Володимир Шепелєв, він отримав ушкодження й наразі відновлюється в Україні. Так само Микола Михайленко отримав невелике ушкодження і не прилетів із нами – вирішили, що немає сенсу йому з ушкодженим гомілкостопом переживати два перельоти, оскільки це додаткове навантаження. А так усі інші готові вийти завтра на футбольне поле.

– У першому матчі Динамо орієнтовно з 70-ї хвилини майже не мало моментів. Чи пов'язане це із замінами Шапаренка та Піхальонка?

– Хочу сказати, що, безумовно, ми розуміли по ходу гри, що буде тиск з боку суперника. Своєю чергою намагалися знайти можливості для виходу в контратаку. Але я не погоджуся, що з 70-ї хвилини команда не грала.

– Ви вже грали на цьому стадіоні, проти збірної Шотландії. Які у вас враження та спогади про той матч?

– Так, із Глазго в мене особисто чудові спогади, тому що ми тут грали, коли я ще був у штабі національної збірної. Тоді ми обіграли Швецію в додатковий час – 2:1, і пройшли до чвертьфіналу Євро-2020. Потім ми грали проти збірної Шотландії у стиковому матчі за право зіграти на ЧС-2022. Виграли теж ту гру, пам'ятаю чудово цей стадіон, ту підтримку в господарів.

Проте, завжди приємно грати при заповнених трибунах, коли відчувається підтримка команди, навіть якщо підтримують суперника. Тому що футбол – це гра для глядачів. І ми маємо визнати, що ми скучили за матчами високого рівня, перед повними трибунами. Нам цього не вистачає сьогодні. Але це ті емоції, заради яких футболісти, в принципі, виходять на поле.

– Чи вірите ви, що велика кількість, яка збереться на завтрашньому поєдинку, дасть якийсь поштовх і вашим гравцям?

– Я вважаю, що загалом люди, які прийдуть завтра на стадіон, люблять як свій клуб, так і футбол загалом. І ми хочемо зробити все від себе залежне та можливе, щоб показати чудову видовищну гру, щоб вони оцінили, в тому числі й результат, на який ми сподіваємося.

– Ви, безперечно, багато чого дізналися про Рейнджерс завдяки першому матчу. Чи є хтось із гравців суперника, кому варто приділити додаткову увагу?

– На футбольне поле виходить та грає команда. Кожен футболіст прагне зіграти максимально якісно та показати свою найкращу гру. Безперечно, кожен гравець буде намагатися реалізувати свої найкращі сторони, так само наші гравці будуть робити все можливе, аби проявити свої сильні якості. Я ніколи не відокремлював гравців від команди, і заради досягнення результату кожен футболіст має підпорядковувати своє особисте ідеям та досягненням команди. Тому ми готуємося до дуже складної, але, впевнений, дуже цікавої гри.

– Чи спілкувалися ви з Олегом Кузнецовим, чи Олексієм Михайличенком перед завтрашньою грою? Можливо, вони дали якісь поради, зважаючи на власний досвід виступів за Рейнджерс?

– Безумовно, розповіли про свої останні матчі (посміхається). Але це жарт. Якщо серйозно, такої можливості в мене не було. Але в певних колах, безперечно, ми розмовляли на тему їхніх виступів у Шотландії за Рейнджерс, – цитує Шовковського офіційний сайт Динамо.