Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

Шахтар – Полісся – 0:1

Голи: Чоботенко, 35

На 13-й хвилині зустрічі донецький клуб міг отримати пенальті у свої ворота через боротьбу Пайшао та Бондаря у штрафному майданчику. Епізод переглянули арбітри VAR і дійшли висновку, що захисник Шахтаря не порушував правила.

Перший гол у матчі забили житомиряни наприкінці першої 45-хвилинки – після подачі кутового Чоботенко відправив м'яч у сітку воріт. До слова, для Сергія це дебютний гол у складі Полісся.

Загалом, житомирський клуб виглядав більш організованим за свого суперника у першому таймі, але вже по ходу другої 45-хвилинки "гірники" стали більше пресингувати. Хороший момент мав Сікан, пробивши головою після подачі Бондаренка, але його удар парирував голкіпер.

Зазначимо, що матч переривався через повітряну тривогу. Під кінець зустрічі донецький клуб міг тричі забивати: спершу Невертон, який бив головою, просто не влучив у ворота. Потім Волинець парирував удар Егіналду з-за меж штрафного майданчику. Також свій момент мав і Бондар, але воротар Полісся зберіг ворота "сухими".

До слова, що Шахтар ще ніколи не перемагав Полісся в УПЛ. Одного разу була нічия та двічі перемога житомирян.

Для Полісся гра проти донецького клубу стала дебютною у цьому сезоні. Житомиряни пропускали перший тур через єврокубки. У їхному активі зараз 3 очки. Шахтар після розгромної перемоги над полтавською Ворсклою (5:0) у 1-му турі, зазнав першої поразки. Наразі у скарбничці команди 3 бали.