"Враження лише позитивні, бо на цьому турнірі були зібрані найкращі команди, тренери. Ми побачили найкращі стандарти європейського футболу, і до чого потрібно прагнути. Ми залишилися задоволені своїм виступом та з позитивом дивимося в майбутнє.

Яку оцінку за п'ятибальною системою я поставив би збірній України? З огляду на труднощі, які в нас були, а також рівень суперників, гадаю, можна сміливо ставити четвірку з плюсом. Дуже рідко буває так, коли залишаєшся всім задоволеним. Можна було спрацювати краще і нам, тренерам, і футболістам.

На молодіжному Євро відзначив би не лише Іспанію, а й Італію. Ці збірні вирізнялися високим індивідуальним рівнем футболістів і тактичною грамотністю всієї команди. Не дивно, що їхня очна дуель у півфіналі завершилася лише в додатковий час. І, на мій погляд, італійці виглядали цікавіше... Французи ж більше сподівалися на індивідуальну майстерність, а от колективні дії в них були не настільки злагодженими.

Чи відновилася команда до півфіналу з Францією після емоційного матчу з Італією? Справді, емоційно команда була трохи спустошена. У матчі з Італією, коли нам удалося зрівняти рахунок ближче до середини другого тайму, хлопці зрозуміли, що можна перемогти. А перемога потрібна була не лише для того, щоб вийти до півфіналу чемпіонату Європи, а й на кону стояла путівка на світову першість. Не хотілося грати додатковий матч, в якому могло статися все, що завгодно. Тож футболісти збірної України виклалися повністю, залишивши всі сили на полі. За що їм величезна подяка.

Неймовірна радість, емоції, – це було після гри. Утім, тренерський штаб докладав максимум зусиль, щоб футболісти максимально, наскільки це можливо, були готовими до протистояння з Францією. І якби ми трохи краще зіграли в обороні, то шанси вийти у фінал були б значно більшими", – сказав Михайленко УАФ.