ЧЄ-2024 U-19. Півфінал

Франція U-19 – Україна U-19 – 1:0

Гол: Атангана, 61

Збірна України підходила до поєдинку із відчутними кадровими втратами. Через дискваліфікацію у півфіналі не змогли зіграти три ключові гравці – Матвій Пономаренко, Андрій Маткевич та Даниїл Ващенко. Однак навіть без лідерів підопічні Михайленка показали гідну гру.

Французи створювали більше небезпеки на старті матчу, але могли боляче поплатитись за помилку в обороні. Україна отримала право на штрафний удар недалеко від карної зони й мала стовідсоткову нагоду забити. Цуканов закинув на дальню стійку, воротар невдало пролетів повз м'яч, але Михавко не влучив у порожні ворота, замикаючи дальню.

До середини першого тайму "синьо-жовті" вирівняли гру і жодним чином не поступались більш іменитому супернику. Щоправда, до гострих моментів не доходило в обох команд.

До першого гола знову була ближчою українська команда. Олексій Гусєв цілив у дальню дев'ятку, але завадила поперечина. На перерву гравці пішли без забитих м'ячів.

Друга половина матчу аналогічно проходила за рівної боротьби. Французи трохи більше атакували й періодично змушували Крапивцова реагувати. Після одного з його сейвів м'яч вилетів на кутовий. Маюлу якісно подав, а Атангана в шикарному стрибку перелетів усіх українських гравців і головою замкнув передачу.

У підсумку гравці "Ле Бльо" не відпустили перевагу й здобули путівку у фінал Євро-2024, де зіграють проти Іспанії. А Україна з піднятою головою прощається зі змаганнями й готуватиметься до чемпіонату світу U-20.