Чемпіонат Європи U-19, 3-й тур. Група В

Іспанія U-19 – Франція U-19 – 2:2

Голи: Родрігес, 65, Буліф, 75 – Буабре, 18, Едоа, 90

Туреччина U-19 – Данія U-19 – 3:3

Голи: Барс, 27, Їлдирім, 53, Сарікая, 70 – Швартау, 18, Гьорза, 64, Сіммельхак, 76.

Перед заключним туром місце у плей-офф гарантувала собі збірна Франції, але вона могла вийти у півфінал, як з першого, так і з другого місця.

Для перемоги у квартеті їй вистачало нічиї, а от поразка від Іспанії – відкидала на другу сходинку.

У Іспанії поле можливостей було ширшим. Перемога виводила її на першу сходинку, нічия – на гарантовану другу, а от поразка могла залишити за межами турніру, у випадку якщо у паралельному матчі переможе Туреччина.

Нас цікавило перше місце у групі – тому потенційних суперників юнацької команди України було лише два: або Франція, або Іспанія.

Після перших таймів двох матчів, які проходили паралельно, французи мінімально перегравали Іспанію. А в зустрічі Туреччини з Данією була нічия (причому турки мали відіграватися).

А от по перерві пішли гойдалки. Спочатку, коли турки забили другий гол, іспанці залишалися 3-ми. Потім Туреччині забили данці – і піренейці змогли видохнути. Але турки знову вийшли вперед.

І от тоді молоді іспанці взяли справу у свої руки: вини спочатку зрівняли рахунок, а потім, під завісу гри і вийшли вперед. До останньої хвилини Іспанія була першою, але молоді французи все ж зрівняли рахунок - 2:2. І це гарантувало їм перше місце у групі.

Таким чином, у півфіналі 25 липня Україна зіграє з Францією. Початок зустрічі о 20:00.

У іншому півфіналі Італія зустрінеться з Іспанією.