Товариський матч

Динамо – Мамелоді Сандаунз – 1:0

Голи: Діалло (26)

Черговим суперником Динамо на підготовчому літньому зборі в Австрії став південноафриканський клуб з міста Преторія – Мамелоді Сандаунз. Перед початком матчу суперники "біло-синіх" запропонували зробити спільне фото на честь підтримки України.

Перший серйозний момент у зустрічі стався на 10-й хвилині за участі Андрія Ярмоленка, коли він обіграв захисника після передачі Супряги з правого флангу, але пробив прямо у кіпера. Після цього більшість дій відбувалась у центрі поля. Ще один небезпечний момент у першому таймі мав Назар Волошин, який зупинив передачу до правого краю штрафного, скинув під удар Ярмоленку, той бив у дальній кут, але не влучив.

Південноафриканський клуб мав просто фантастичний момент, щоб вийти вперед – Мокоена ударив із штрафного, але м'яч полетів у правий каркас воріт. Уже через декілька миттєвостей кияни змогли відкрити рахунок у цій зустрічі. Шапаренко розіграв штрафний на правий фланг, де Волошин віддав просто розкішну перадачу на Самбу Діалло і той завершив комбінацію ударом по центру воріт.

До перерви Мамелоді могли забивати, коли Модіба закрутив удар із штрафного у воротарський лівий кут, але Нещерет із другої спроби забрав м'яч.

По перерві Шовковський замінив воротаря й замість Нещерета вийшов Валентин Моргун. Перший класний момент у другому таймі відбувся на 65-й хвилині, але Супряга не влучив по м'ячу після передачі Дубінчака з лівого краю штрафного. Ще одна небезпечна ситуація сталась за участі Супряги, проте біля наших воріт. Владислав вирішив відіграти верхом на Моргуна, і той ледь не пустив собі за комірець, але головою вибив м'яч у аут.

На щастя для киян Мамелоді не зміг реалізувати момент після обрізки Пiхальонка – суперник перехопив м'яч і пробив у лівий каркас воріт. Врятувала стійка! Через пару хвилин Кодісанг отримав закидання на лівий край штрафного, після чого бив у ближній, але кіпер Динамо забрав.

Після ряду помилок киян, які ледь не призвели до забитих голів, підопічні Шовковського намагались реабілітуватись. На 84-й хвилині Піхальонок у центрі штрафного пробив у дотик у суперника, але не реалізував забійний момент. Наприкінчі матчу кияни могли забити другий гол, коли Кабаєв із лівого краю штрафного покотив назад під удар Піхальонку, той продовжив праворуч на Царенка, але удар у дотик блокували на кутовий.

Зазначимо, що Мамелоді Сандаунз є найтитулованішим клубом південноафриканської Прем'єр-ліги. На їхньому рахунку 14 чемпіонських звань. Клуб є чинним чемпіоном Південно-Африканської Республіки. У цьому році команда вперше візьме участь у клубному чемпіонаті світу.

Нагадаємо, що раніше Динамо зіграло внічию з Падерборном (0:0) та Шальке (2:2), а також розбило віце-чемпіона Данії Брондбю (4:0).